Vähennettävät kulut

Alla luetellut kulut ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia laskutuspalvelua käyttävän henkilön omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Jelppi palvelumaksu

Vuoden 2018 alusta lähtien (1.1.2018 alkaen) Jelppi.fi:n palvelumaksu on arvonlisäverollinen palvelu, josta Jelppi.fi:n tulee suorittaa arvonlisävero (24 %). Käyttäjän on mahdollista hakea ja saada palvelumaksusta tulonhankkimisvähennystä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Sairausvakuutusmaksu

Sairausvakuutusmaksu on myös käyttäjälle vähennyskelpoinen omassa verotuksessa. Sairausvakuutusmaksu oli vuonna 2018 0,86 %.
Tapaturmavakuutusmaksu ja muut vakuutukset
Tapaturmavakuutusmaksusta ja muista vakuutuksista on myös mahdollista hakea ja saada tulonhankkimisvähennystä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

YEL-maksut

Maksetut YEL – vakuutukset ovat saatavilla Elo Keskinäinen Vakuutusyhtiön omilta sivuilta (https://www.elo.fi/kirjaudu-verkkopalveluihin) tai jos YEL – vakuutus on otettu toisesta vakuutusyhtiöstä niin heidän sivuiltaan tai asiakaspalvelusta.
Elon tai muun vakuutusyhtiön (jos YEL – vakuutus on otettu jostakin muualta) lähettämän laskun mukaan maksetut YEL-maksut ovat vähennyskelpoisia käyttäjän omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Tarvittaessa voit perustella Jelppi.fi-palvelusta aiheutuneita kuluja esimerkiksi seuraavasti:
”Jelppi.fi-laskutuspalvelun perimät maksut (palvelumaksu, työnantajan sairausvakuutusmaksu, Jelppi.fi-tapaturmavakuutusmaksu). Verohallinnon antaman ohjeen (A248/200/2017) mukaan laskutuspalveluyrityksen tarjoamistaan palveluista työn suorittajilta perimät palkkiot ovat pakollisia kuluja palvelun käyttäjälle ja tulonhankkimiseen suoraan liittyviä menoja, joita hän voi vaatia vähennettäväksi omassa tuloverotuksessaan. Edellä mainitut maksut ovat pakollisia kuluja palvelun käyttäjälle ja siten vähennyskelpoisia TVL 95 § 1 momentin 4 kohdan mukaisesti.”

YEL -laskuri

Huomio!

Muistathan, että yksittäiset verotuspäätökset tekee aina verottaja, eikä Jelppi.fi voi vaikuttaa niihin. Olemme koonneet nämä neuvot avuksesi sitoumuksetta, mutta huomaathan, että jokaisen verovelvollisen tilanne on aina yksilöllinen. Jelppi.fi ei ota vastuuta verotietojesi tai tämän sivun oikeellisuudesta tai soveltuvuudesta. Mikäli sinulla on kysyttävää omaan verotukseesi liittyen, kysy tarvittaessa lisätietoja suoraan verottajalta. Olet aina itse viime kädessä vastuussa omista veroasioistasi.